4 Eylül 2008 Perşembe

AKVARYUM DEKORASYONU

http://img260.imageshack.us/img260/2417/53ii8.jpg


Akvaryumlarımızı süslemek onları dekore etmek için çeşitli yapay ve doğal malzemeler vardır.Akvaryum dekore ederken dikkate alınması gereken nasıl bir akvaryum istediğimizdir.Eğer kendi zevkimize hitap etmesini istiyorsak,akvaryumcularda bunun için hazırlanmış plastikten imal edilmiş,istiridyeler,dalgıçlar,dönen yel değirmenleri v.b. malzemeler mevcut,ancak bu balıklarınız için hiçte doğal olmayan suni bir ortam olacak belki de bu gibi malzemelerle akvaryumunuzu hastalıklara karşı güçsüz düşüreceksiniz.Adi malzemeden yapılmış plastik bir süs akvaryum suyunda çözülerek suya kimyasallar bırakacak yada çok güzel bulduğunuz köşeli bir taş balıklarınıza zarar verecektir.
Akvaryumu kurmaya başlamadan önce onun cam bir kap ve içindeki birkaç balıktan ibaret bir hobi aracı olmadığını balıkların doğal ortamlarına benzetilmeye çalışılmış birer sualtı evreni olduğunu bilmek ve buna göre hareket etmek gerekir.

Doğru kurulmuş her akvaryum her şeyiyle yaşayan bir evrendir.Gözümüzle gördüğümüz ve göremediğimiz canlıları barındırır ve kendine has doğal dengesi bir döngü oluşturur.ancak bu niteliği ona kazandıran siz akvaryum severler olacaksınız.
Balıklarınızı iyi tanımanız ve doğal ortamlarını bilmeniz ilk işiniz olmalıdır.Cichlid besleyen kayalı,canlı doğuran besleyen bitkili olmasına dikkat etmeli.

Bitkiler ve kayalarla hayal gücünüzü kullanarak dilediğiniz şekilde akvaryum kurabilirsiniz.Ayrıca çok fazla para harcamadan köpük,derz ve silikon yardımıyla akvaryumunuza derin suların kayalı ortamı görüntüsü de verebilirsiniz.Bu teknikle akvaryumunuzun filtre,ısıtıcı,hortum gibi malzemelerini göz önünden kaldırabilir yabani bir doğal ortam görüntüsü katabilirsiniz.Mesela ısıtıcınızı akvaryumun bir köşesine verdiğimiz malzemelerle hazırladığınız dik kayanın arkasına koyarak göz önünden kaldırabilirsiniz.

Dekoratif bir akvaryum kurarken balıklarınızın doğal şartlarına dikkat edilmesi gerektiğini yazmıştık,bunun için mesela Cichlid akvaryumuna koymak istediğiniz bitkileri saksılara koyabilir ve bu saksıları kayaların arasına veya arkasına gizleyebilirsiniz,böylece hem bitkileriniz sağlıklı büyümeye devam ederler hem de akvaryumunuz güzel bir yeşil ortam kazanmış olur.
http://www.adaeuro.com/images/contenuti/Fgrande/foto04_150.jpg

1 yorum:

Unknown dedi ki...

e-ticaret - Seo - akvaryum - akvaryumcu - akvaryum istanbul - sus balığı - kedi köpek - kedi köpek maması - akvaryum ilaç - akvaryum kurulumu - ucuz akvaryum - karides - mexica cuce kerevit - atronot balığı - akvaryum papağan balığı - akvaryum ciklet balığı - akvaryum balık - akvaryum - akvaryum - akvaryum ithaller - akvaryum imalat - akvaryum ilaç - akvaryum online satış Tüm akvaryum çeşitleri doğasan akvaryum istanbul kadıköy de tum akvaryum yedek parça akvaryum imalat özel kururlum akvaryum sitesi akvaryum blog akvaryum balıkları.