23 Ekim 2008 Perşembe

Cyphotilapia Frontosa



Boy ve Cinsiyet:Erkekler 35 cm uzunluğa hatta daha üstüne çıkabilir.Yetişkin erkeklerin alın kısımları çıkıntılıdır.Dişiler 25 cm ve üzerine çıkabilirler.

Beslenme:Akvaryum ortamında kuru yeme çok zor alışan bu balık için canlı yemler tercih edilmelidir.Karides karışımı yemler ve yetişkin salamura karidesleri.

Akvaryum :500 litreden daha küçük olmamalı

Cyphotilapia frontosa. Tanganyika gölünün büyük kayalık ortamlardaki derinliklerinde yaşarlar. Sakin ve utangaç bir cichlid'dir.Çok yavaş olduklarından yanında hızlı balıklar bulundurmak beslenmeleri açısından olumlu sonuçlar vermez.




Brundi kesiminde yaşayanlar 6 bant,Kigoma sahilinde yaşayanlar 7 bant diye bilinirler.Yaklaşık 35 cm boya ulaşırlar.Erkeklerin kafaları olgunlaştıktan sonra balon gibi şiştiği için,bizonbaş Cichlid olarakta adlandırılır.Gölde 50-60 metre derinliklerede ölü balıkları ve diğer omurgasızları yiyerek beslenirler.Akvaryumlarda 500 lt ve üzerinde beslenmeleri balıkları sağlığı açısından iyi olur.Gece avlanan balıklar olarak bilinirler.Diğer balıklar gibi tıka basa yemezler.Çok zor gelişirler,2-2,5 yaşından sonra cinsel olgunluğa erişirler.Ağızda kuluçka yaparlar.Dişiler 25-30 arası yumurtayı 1 ay süreyle kuluçkada tutar.Akvaryumda kendinden küçük türlerle bir arada beslenmesi sakıncalı olabilir.Bakımı biraz tecrübe ister.Akvaryumun gösterişli balıklarından biridir.

Hiç yorum yok: